...

ИцонБИТ Тоуцан Нано Кс Медиа Центер постао је мини ПЦ

ИцонБИТ Тоуцан Нано Кс Медиа Центер позициониран је као мини ПЦ са ХДМИ-ом на Андроид платформи, а у блиској будућности и Виндовс 8 РТ, што у потпуности оправдава његову намену. Уређај има унапред инсталиран Андроид 2 ОС.3, као што је већ било у ицонБИТ-овим лансираним уређајима Тоуцан Нано и Тоуцан в. Уређај има РК2918 Цортек А8 процесор и РАМ 512 МБ ДДР 3 и на броду.

Могућности ицонБИТ Тоуцан Нано К Медиа Центра

Спецификације

Видео резолуција: Фулл ХД 1080п у т.х. преко мреже

Процесор: АРМ Цортек А8 2400 ДМИПС, 1.2Ghz

ГПУ: Виванте ГЦ800, 2Д / 3Д видео језгро са подршком за ОпенГЛ ЕС2.0 OpenVG 1.1

ВПУ: Хардваре Фулл ХД 1080п видео декодер

АПУ: Хардваре МПЕГ аудио и Долби Дигитал декодер

RAM: 512Mb DDR3

ROM: 4096Mb Nand Flash

Фласх хардверски акцелератор

USB: 3xUSB 2.0

СДХЦ утор за читач картица

Видео излаз: ХДМИ 1.3, composite

Аудио излаз: ХДМИ, СПДИФ, аналогни стерео

Мрежа: Ви-Фи 802.11 b/g/n, 100/10M Ethernet

Android 2.3 OS

Подршка за УСБ веб цам, 3Г донгле

Подршка за Скипе и Гоогле Талк

Репродукујте медијске датотеке са НАС-а, ПЦ-а преко ЛАН-а, Ви-Фи-ја

Подршка за Андроид АПК

Подршка за Андроид 2Д 3Д игре

Снага: 110-240 ДЦ 5В

Подршка За Фласх 10.1

Паковање ицонБИТ Тоуцан Нано К медијског центра

Неколико речи о процесору

Цортек А8 постиже брзину од 1200 МХз и способан је за рад са апликацијама које захтевају до 2400 ДМИПС-милион команди у секунди .

Подсетимо се да су претходници Тоуцан Нано и Тоуцан в имали Цортек А9 процесор.

Тоуцан В је, наравно, мало бржи – али са небитном разликом у брзини, приметно је скупљи, а Тоуцан Нано стара верзија са 256МБ РАМ-а изгубиће од новог Тоуцан нано Кс – а по сличној цени-ипак нови уређај 512МБ РАМ-а има уграђени Ви Фи, што није мала ствар.

Поред тога, уређај има Виванте ГЦ800 3Д акцелератор који вам омогућава да играте 3Д и фласх игре-а не најједноставније.

Декодирање видео кодека је такође хардверско.

АРМ Цортек А8/А9 процесори нису у стању да сами декодирају видео-за то се користи хардверски Фулл ХД декодер уграђен у чип. Подржава декодирање“ тешких “ видео записа са великим стримовима, – ниво квалитета Блу-раи-а и још већи.

Пошто хардверско декодирање већ ради одмах – „ван кутије“, са тренутним фирмвером и подршком за АРМ Неон технологију-многе Андроид апликације компатибилне са овом технологијом могу да користе хардверско видео декодирање уграђено у чип.

Тоуцан Нано кс гвожђе је првобитно дизајнирано да ради са Андроидом 4.0, а одговарајући фирмвер се сада развија.

За Андроид ОС, – од верзије 2.3, резолуција 1280к720 или више заправо је постала стандард, јер је много паметних телефона са екранима високе резолуције и таблета изашло управо са овим ОС-ом.

Андроид 4 добро ради са резолуцијом 1920к1080 али испод њега још увек има мање апликација него под Андроид 2.3, – дакле, у наредних шест месеци-или чак и више, верзија Андроид 2.3 ће и даље бити најчешћа, а апликација испод ње ће бити више.

Неколико речи о унутрашњој меморији. Уређај је опремљен са 512 Мб „РАМ-а“, што вам омогућава да удобно радите са више истовремено покренутих апликација. Количина меморије је такође довољна за надоградњу ОС-а на Андроид 4.

ИцонБИТ Тоуцан Нано К Медијски Центар

Изглед

Споља, Тоуцан Нано Кс је мала Сребрна кутија која сугерише Аппле Мац мини-уређај је врло уредан и лаган. На уређају нема ниједног дугмета – на предњој плочи се налази лед који мења боју када је укључен и ИР сензор за даљински управљач.

Уређај има три УСБ порта-два на левој страни и један на десној страни-у близини се налази утор за меморијску картицу. Сви конектори су постављени позади, – Етхернет порт, В-Фи прикључак антене, оптички аудио излаз, АВ излаз, ХДМИ прикључак и прикључак за напајање.

ИцонБИТ Тоуцан Нано интерфејс медијског центра к

Посао

Интерфејс особља је једноставан, – „бровсер“, „Апплицатионс“, „Сервице“, „Филе Екплорер“ и „Сеттингс“. Све је интуитивно и не узрокује проблеме са подешавањем.

Уређај се може повезати са кућном лан мрежом-и преко ЛАН-а и преко Ви Фи-ја. Неко, наравно, може имати неких потешкоћа у самом подешавању мреже – али не више од других уређаја – али овде већ постоје питања за рутер.

Када користите сет-топ бок као медијски плејер са свим „одговорностима“, уређај се носи – нема кочења, расинхрона и замрзавања приликом гледања „тешких“ МКВ датотека. Са различитим форматима датотека, машина је такође успела без проблема – нећете га одбити у“ свеједности“.

Са конфигурисаном мрежом такође нема проблема са репродукцијом.

ИцонБИТ Тоуцан Нано К конектори медијског центра

On-line видео услуге

Многи корисници већ инсталирају програме типа Кинодроид, што омогућава приступ огромној филмској библиотеци.

А ако се сетимо да данас постоји могућност коришћења бројних видео сервиса он-лине, – на пример, Иви-релевантност сет-топ бок-а се повећава.

Иначе, ицонБИТ нано Кс је сертификован у компанији Иви – а компаније ицонБИТ и Иви гарантују стабилан и квалитетан рад са бесплатном Иви филмотеком на нано кс.

Да бисте покренули ову услугу, потребно је само да инсталирате клијентску апликацију са Гоогле Плаи-а неколико кликова у продавници апликација-Ова апликација и коришћење услуге Иви је потпуно бесплатно за купце. Поред тога, постоји потпуна подршка за Иоутубе, Твигле и друге сличне услуге.

Неколико речи о даљинском управљачу

Даљински управљач, углавном, погодан је само за употребу уређаја као медијског плејера. Мора се рећи да даљински управљач има позадинско осветљење, тако да је у минималне сврхе врло добар. Наравно, по жељи се може користити за навигацију виртуелном тастатуром која се отвара на екрану, али је спора и незгодна.

Даљински управљач ицонБИТ Тоуцан Нано К

За“ напредне “ сврхе постоје две могућности. Могуће је повезати пуну бежичну тастатуру са мишем повезивањем сензора пријема на један од УСБ портова.

И, – друга опција, можете повезати специјално дизајниран за Андроид уређаје-ицонБИТ Т-Цонтрол Даљински управљач, комбинујући пуну КВЕРТИ тастатуру и даљински управљач. Штавише, корисно је то учинити не само за инернет сурфовање или слање порука, већ и за употребу у неким играма.

Гиро-даљински управљач ицонБИТ Тоуцан Нано Кс Медиа Центер

Сумирање

У ствари, Тоуцан Нано Кс, је микрорачунар – са свим „пријатностима“ које произилазе из тога-преузимање апликација са Анроид Маркет-а, сурфовање интернетом и, што је најважније, могућност „закрпања рупа“ помоћу софтвера.

Проблеми са временом могу се појавити у уређајима било ког произвођача – и то не само у „гвожђу“ , већ и у томе што се нови аудио-видео формати објављују много чешће него што ажурирамо уређаје-сетите се колико често излазе нове верзије кодека за гледање видео записа на рачунару.

А када користите рачунар-који је Тоуцан Нано К, чак и само као медијски плејер, можете одмах ажурирати софтвер.

Дакле, могуће је препоручити Тоуцан Нано Кс за оне купце који желе да имају „у једној бочици“:

– свеједни медијски плејер са могућностима ажурирања софтвера

– терминал за приступ Интернету са омогућеним Фласх-ом за разлику од Аппле уређаја

– играћа конзола за играње Андроид игре и игре дизајниране за играће конзоле.

– једноставан радни рачунар за пошту, сурфовање интернетом и рад са канцеларијским документима.

Сасвим је у стању да замени други рачунар тамо где бучни систем није погодан за постављање, а екран нетбоок-а је мали.

Оцените чланак
( Још нема оцена )
Милош Вучетић

Poštovanje! Moje ime je Милош Вучетић i ja sam iskusan konsultant u oblasti kućnih aparata. Sa godinama iskustva, želim da podelim korisna znanja i savete vezane za kućne aparate.

Кућни апарати. Телевизори. Рачунари. Фототехника. Прегледи и тестови. Како одабрати и купити.
Comments: 1
  1. Maja Milenković

Da li ИцонБИТ Тоуцан Нано Кс Медиа Центер може да се користи за прегледање интернета и рад на обичним компјутерским програмима, као што су Word или Excel?

Одговори
Додајте коментаре